FICOD premia Mironins com el projecte transmèdia nacional més innovador

Mironins obté el premi FICOD al projecte transmèdia nacional més innovador en el marc del 3DWire (Mercat de Segòvia de l'animació, el ​​videojoc i el new media).

FICOD va lliurar, a la gala de la setena edició del festival 3D Wire celebrada dissabte, el premi al millor projecte transmèdia nacional a Mironins, per aconseguir que nens en edat preescolar aprenguin jugant amb l'art.

Els petits a partir de 3 anys poden jugar amb els Mironins, uns personatges que s'han escapat d'un quadre de Joan Miró. Amb ells aprenen, d'una manera divertida, com va ser la vida i l'obra d'un dels artistes espanyols més destacats del segle XX.

Mironins va néixer com un llibre per jugar i aprendre amb Joan Miró, escrit per Anna Carretero, Marcela Hattemer i Anna Purroy. Es va convertir en un projecte transmèdia amb la incorporació de Mikel Mas Bilbao, fundador de Cornelius Films, que va ser a Segòvia al 3D Wire a recollir el premi FICOD. Ara, Mironins és molt més que un llibre, és una sèrie d'animació, una aplicació per smartphones o tablets, una aplicació de realitat augmentada, un web i un material didàctic únic.

Aquesta experiència transmèdia suposa un viatge a través de la vida i obra de l'artista català per als nens, que guiats pels Mironins fan un repàs per la seva vida i algunes de les seves peces més notables. Les autores, conviden als petits a dibuixar una tortuga com la que va traçar Miró quan tenia nou anys. Les transporten a la masia Mont-Roig del Camp, on Miró va passar llargues temporades. Amb exercicis per retallar, enganxar, i dibuixar, inciten els nens a emular les tècniques que solia utilitzar per al seu treball.

Link: FICOD

#Catalan

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Vimeo Icon
  • Grey YouTube Icon